Харківський ліцеїст став призером міжнародних електронних змагань з астрономії та астрофізики

Учень 11 класу Харківського фізико-математичного ліцею №27 Артем Сараєв став бронзовим призером Глобального електронного змагання з астрономії та астрофізики (GeCAA), що вперше онлайн проходило цього року з 25 вересня по 23 жовтня.

Фото: city.kharkov.ua

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

“Глобальне електронне змагання цього року проходило вперше і було організовано замість традиційної Міжнародної олімпіади з астрономії та астрофізики, яку скасували через ситуацію з пандемією CoViD-19”, – йдеться у повідомленні.

В ньому взяли участь переможці національних змагань – 279 школярів у складі команд із 40 країн світу.

Команда України була представлена одинадцятьма учнями, й отримала шість медалей – три срібних та три бронзових.

Як повідомляв Харків Times, рік тому, у жовтні 2019 року, команда фізико-математичного ліцею №27 отримала диплом 1-го ступеня та Перехідну відзнаку абсолютного переможця XХII Всеукраїнського турніру юних математиків імені професора М.І. Ядренко, фінальний етап якого проходив 19-24 жовтня у місті Чернівці.

У липні 2019 року учень Харківського фізико-математичного ліцею №27 Олександр Войтович завоював срібну медаль 60-ї Міжнародної учнівської математичної олімпіади у місті Бат (Великобританія).

Тоді ж, у липні 2019 року, випускники Харківського фізико-математичного ліцею №27 Кирило Ковальчук та Анастасія Кутах завоювали дві бронзові медалі на ювілейній 50-й Міжнародній фізичної олімпіаді в Ізраїлі.